Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

4.3.11

Viinikurssi La Lagunan yliopistolla jatkuu...

Eilen puhuimme siitä, mitä mahdollisuuksia on viedä Kanarian viinejä muualle maailmaan. Kanarian viinit ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja jo suhteellisen kauan, mutta viinialueena saaret ovat 1 % Espanjan viininviljelypinta-alasta.

Toinen aihe olivat turismin "uudet tuulet". Tämähän on nyt kovasti pinnalla. Innovaatio on päivän kova sana.
Tänään keskitymme Teguesten viinikuukauden kokemuksiin. Huhtikuussa Teguestessa järjestettiin jotain viiniin liittyvää jokaisena päivä. Oli reittejä, oli erikoisia ruokalistoja ravintoloissa, oli esitelmiä, konsertteja viinitiloilla ja paljon tapaamisia. Mukava kuulla millaisia kokemuksia tämä kuukausi toi mukanaan ja miten niitä voidaan käyttää hyväksi.

Tegueste on yksi Tenerifen kolmesta kunnasta, jolla ei ole "omaa" meren rantaa. Ja Tegueste on siinä mielessä ihan omassa sarjassa, koska se on täysin La Lagunan ympäröimä. Viininviljely on jo ollut kauan  tegesteläisten vahvuus. Nykyään kunnasta on tullut myös eräänlainen nukkumalähiö Santa Crusissa töissä käyville henkilöille, jotka eivät halua asua kaupungissa.

Toukokuu 2010 ©Gracia Penttinen

Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar