Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

4.3.11

Viinimyymälä Santa Cruzin kauppahallissa

Tenerifen Santa Cruzin kauppahallissa, Nuestra Señora de África, on myymälä, josta saa saariston viinejä, aivan tämän vuoden satoakin. Totesin myymälän olemassaolon jo muutamia kuukausia sitten ja arvelin, että omistaja olisi Betty. Pari päivää sitten minulla oli aikaa käydä katsomassa paikkaa tarkemmin.

Tapasin myymälän omistajan, Bettyn, jo vuosia sitten Güímarin torilla, kun hän myi paikallisen kellarin, Contimepon, viinejä. En tuntenut silloin Bettyä, en Contiempoa, enkä tiennyt viineistä juuri sen enempää kuin että niitä oli erivärisiä ja erimakuisia. En tiedä oliko koskaan ennen edes maistanut kanarialaisia viinejä.
Nyt vuosia on kulunut. Betty on hankkinut myymälän ja järjestää viininmyynnin lisäksi myös tutustumismatkoja eri kellareihin.

Contiempon viini teki minuun silloin aikoinaan syvän vaikutuksen hienolla maullaan – ja muistan käyneeni torilla ostamassa muitakin pulloja. Nyt olen tutustunut kellariinkin, Arca de Vitis, sen viljelyksiin, isäntäväkeen ja omistajan kirjoittamiin viinikirjoihin.

Itse olen opiskellut myös näinä vuosina. Aloitin käymällä maistelukurssiin Güimarissa. Sitä seurasivat pari La Lagunan yliopiston laajempaa kurssia viininviljelystä ja enoturismista. Maistelukurssejakin olen käynyt muutaman ja käynyt usealla eri viinitilalla. Nyt tiedän eron eri viinilaatujen ja –värien välillä. Kanariansaarten viinin historia on todella ”hanskassani”.

Istuin jonkin aikaa Bettyn myymälässä. Jutteleminen oli vähän katkonaista, koska ostajia ja kysyjiä oli koko ajan. Mutta selvisi, että Betty järjestää tutustumiskäyntejä ja että hänellä on laaja tuttavapiiri viinikellarien omistajien joukossa. Toistaiseksi hän on järjestänyt näitä käyntejä espanjankielisille, koska ei ole ollut kysyntää muilla kielillä.

Innostuin, ja ehdotin, että hän järjestäisi niitä niin, että voisin olla ”kielilläni” mukana. Betty innostui myös ja sanoi etsivänsä sopivia kellareita.
.
Joten katsotaan, mitä tästä innostuksesta seuraa.

P.S. myös Tacoronten ”Guagua del vino”, voi järjestää suomenkielisiä retkiä, jos innostuneita on tarpeeksi, ja saada minut mukaansa oppaana.

Joulukuu 2010 © Gracia Penttinen
Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar