Paikka Puerto de la Cruzissa on suljettu. Ravintola Deschorce löytyy nykyään La Orotavasta.
Jo muutaman vuoden aikana olen Puerto de la Cruzissa käydessäni kiinnittänut huomioni viiniteekkiin – viinimyymälään El Deschorche lähellä entistä Lavaggi hotellia, ihan kaupungin keskustassa. Autolla liikkuen ja vielä kiireellä, ei ole jäänyt aikaa tai tilaa viininautinnoille.
Pari päivää sitten tuli Puerttoon bussilla ja kuljin taas El
Dechorchen ohi. Näin ikkunassa Bodegas Tajinasten Can pullon. Muistin viinin
viinitilalla käynneistäni ja edellisen päivän tapaamisesta Tajinasten
kellarimestarin kanssa.
Taitavat tarjota kanarialaisia viinejä. Selvästi käymisen arvoinen paikka.
Tulin iltapäivällä
El Deschorcheen ystävättäreni kanssa. Kutsuimme paikalla vielä kolmannenkin. Ja
siellä sitten vietimme muutamia lämpimän iltapäivän tunteja. Paikalle kerääntyi
ajan mittaan vielä muutamia muitakin, joista yksi urhea nainen jäi seuraamme.
Tilasimme punaviiniä, kanarialaista tietysti. Paikan pitäjä
kysyi olisiko El Mocaneron 100 % Tintillasta valmistettu viini kokeilumme
arvoinen. Vastasimme myöntävästi. Tintilla on vanha kanarialainen rypälelaji,
jota jotkut viininvalmistajat käyttävät Listán Negron ohessa. Mutta nyt oli
mahdollista maistaa pelkkää tintillaa. Valinta osoittautui nautinnollisen hyväksi.
Lasillinen maksoi 2€.
Viininmaistelukursseja ja viinitilavierailuja
Vähitellen innostuin kyselemään paikasta lisää.
Omistaja, Rubén Gonzalez Hernandez, perusti El Deschorchen
noin kolme vuotta sitten. Hän oli aluksi viinin “harrastaja ja siitä
kiinnostunut”, mutta nyt se on hänen “elinkeinonsa”. Hän järjestää vierailuja
viinitiloille, mm. Tajinasteen. Rúben järjestää myös viininmaistelukursseja. El
Deschorchen alakerrassa on sali, jossa tilaa 15 maistajalle. Aloittelijakurssit
hän pitää itse. Edistyneimmille tulee sitten toinen opastaja ja kurssin hinta
nousee hieman.
Tässä voisi olla mahdollisuuksia ihan suomenkieliselle
maistelukurss(e)ille, jos vaikka minä vastaisin suomesta ja hän/he asiasta.
Iberialaista kinkkua ja taidenäyttely
Rúben järjestää myös ibearialaisen sian kinkun
leikkaamiskursseja. Siinähän mahdollisimman ohuiden siivujen aikaansaaminen on
todella taitoa vaativaa.
Viiniteekin seinillä oli taidenäyttely. Seurueessamme mukana
oleva, akvarellimaalausta harrastava henkilö, innostui mahdollisuudesta
järjestää tänne näyttely. “Tammikuussa, tervetuloa” totesi Rubén.
Ehkä tästä tulee vähitellen uusi kohtaamispaikka, missä voi
kokeilla aitoja kanarialaisia viinejä ihan kohtuullisella hinnalla. Olin tilannut viinin seuraksi vuohenjuustoa ja sitä iberialaista kinkkua. Todella ohuita siivuja leikkaajamestarin aikaansaamina.
El Deschorchen löytää myös Facebookissa. Kopioin paikan
käyntikortin. Siinä olevien tietojen perusteella on helppo suunnistaa joko
reaali- tai virtuaalimaailmassa.
Ehkä nähdään vielä siellä…
Syyskuu 2013 ©Gracia
Penttinen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar