Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

27.4.11

Viiniturismikurssi jatkuu

Viimeinen viikko neljästä on nyt menossa. Olemme nämä viimeiset päivät Teguestessa, paikassa nimeltä Casa de los Zamoranos, joka on vanha kunnostettu talo aivan Teguesten kirkon tuntumassa.

Nämä kolme iltapäivien luentosarjaa Teguestessa ovat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille.  Paikalla oli meidän yliopistokurssilaisten lisäksi henkilöitä, jotka tunnistin eri viinireittien yhteydestä.

Samanaikaisesti Teguestessa on menossa ”Abril del vino” eli Viinin huhtikuu”.

Viimeisin jakso viiniturismikurssista keskittyy eniten erilaisiin markkinointitapoihin ja reitteihin. Tänään kuuntelimme esim pohjoisportugalin viinialueiden, eli Vinhos Verdes – kuivien valkoviinien, edustajaa, joka kertoi juuri tämän alueen reiteistä.

Viiniturismihan ei ole pelkästään viinien maistelua, vaan siihen voidaan liittää suuri kirjo erilaisia asioita. Eilen katselimme elokuvia, jotka esitettiin La Lagunan ensimmäisellä kansainvälisella viini-ja elokuvaviikolla maaliskuussa 2011. Näiden muutamien päivien aikana kuulemme myös miten Pohjois-Espanjassa, eli Baskimaassa, on panostettu gastroturismiin, eli turismiin, jonka pääpaino on gastronominen, eli ruokaan liittyvä. Käymme myös läpi miten suunnitellaan elämyksellisiä reittejä maastossa, ts. viljelyksillä, viinikellareissa ja niiden ympäristössä.

Huhtikuu 2011, Gracia Penttinen
Kaikki oikeudet pidätetään. Osittainenkin lainaaminen ilman tekijän kirjallista lupaa kielletty tekijänoikeuslainsäädännön mukaisesti. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar