Ycoden Daute Isoran logo |
Alueen kunnat ovat San Juan de Rambla, La Guanche, Icod de los Vinos, Los Silos, Buena Vista del Norte, El Tanque, Santiago del Teide ja Guía de Isora. Ne sijaitsevat osin Tenerifen pohjoisrannikolla ja ikään kuin “kiertävät” luoteisen rannikon kautta länttä kohti. Viininviljelykseen käytetty pinta-ala on noin 1450 ha . Alueella on 24 viinivalmistajaa.
Suuri osa tämän alueen viinipalstoissa sijaitsee jyrkillä rinteillä, 50- 1400 metrin korkeudessa. ja Atlantilta puhaltavien pasaatituulten vaikutuksen alaisina. Näistä ilmasto-olosuhteista johtuen tämä alue on se, mistä Tenerifen viininkorjuu yleensä aloitetaan, joskus jo kesäkuun lopussa. Alueen viineissä tuntuu myös maaperän vulkaanisuus, tuhkan ja laavavirtojen maku, mistä johtuen ne poikkeavat muiden DO-alueiden viineistä.
Ycoden Daute Isoran alueella on perinteisesti tuotettu valko- ja roséviinejä.
Ycoden Daute Isoran alueella on perinteisesti tuotettu valko- ja roséviinejä.
Alueella viljellään kaikkein eniten lajikkeita Listan Blanco ja Listan Negro, joiden viljelypinta-ala on 80 %. Eniten viljelty valkoinen lajike on Listán Blanco. Muita valkoisia lajikkeita ovat Bermejuelo eli Marmajuelo, Gual, Malvasía, Moscatel, Pedro Ximénez, Verdello, Vijariego, Albillo, Baboso Blanco, Bastardo Blanco, Forastera Blanca, Sabro, Torrontés. Valkoviinien väri on yleensä vaaleankeltainen ja niissä tuntuu kukkien ja hedelmien maku.
Punaisia lajikkeita ovat Listán,Negro, Tintilla Malvasía Rosada, Negramoll, Castellana, Baboso Negro, Bastardo Negro, Moscatel Negro y Vijariego Negro.
Alueen Roséviinit ovat voimakkaan mansikan punaisia.
Paikoin käytetään vielä ns. portugalilaista tapaa sitoa köynnökset korkeiden ja kiinteiden tukien varaan, jotta niiden alle jää tilaa muiden kasvien viljelylle. Nykyään ollaan kuitenkin siirtymässä metalliseen tukeen eli ”espalderaan”.
Syyskuu 2011 ©Gracia Penttinen
Artikkelin vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta, ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan
Artikkelin vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta, ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan
KanarianSaarten viinin
alkuperäismerkitäoikeusalueet
- KanarianSaarten viinin alkuperäismerkintäoikeusalueet – DO – Denominación de Origen
- Tenerife ja viinin alkuperäismerkintäoikeusalueet
- Abonan alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- Güímarin laakson alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- Tacoronte-Acentejon alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- La Orotavan laakson alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- La Gomeranalkuperäismerkintäoikeusalue
- La Palman alkuperäismerkintäoikeusalue
- Gran Canarian alkuperäismerkintäoikeusalue
- Lanzaroten alkuperäismerkintäoikeusalue
- El Hierron alkuperäismerkintäoikeusalue
- KanarianSaarten uusin viinialue – DOP – (Denominacíonprotegida) ”Las Islas Canarias”
- Mitä viiniä KanarianSaarilla ja mistä?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar