DO Valle de La Orotava
La Orotavan alkuperäismerkintäalue on peräisin vuodelta 1995. Alueen viininviljelyspinta-pinta-ala on noin1000 ha . Rekisteriin on merkitty 622 ha . Viiniviljelijöitä on 916 ja valmistajia ja pullottajia 25. La Orotavan laakson kunnat ovat La Orotava, Puerto de la Cruz ja Los Realejos.
Valle de la Orotavan DO:n tunnus |
La Orotavan alkuperäismerkintäalue on peräisin vuodelta 1995. Alueen viininviljelyspinta-pinta-ala on noin
Viiniviljelyalue ulottuu aina meren rannalta ylös vuorille, Teiden helmoille.. Suurin osa laakson viininviljelyalueet sijaitsevat noin 250 m – 700 m:n korkeudessa meren pinnan yläpuolella.
Alueen ilmasto on lauhkea ja pasaatituulet tuovat sinne runsaasti kosteutta. Usein laakson yläpuolella noin 500-1000 välillä esiintyy erikoinen meteorologinen ilmiö, eräänlainen pilvimeri, joka samoin kuin Tacoronte- Acentejossa tunnetaan paikallisella nimeltään on ”panza de burro”, eli ”aasin vatsa” .Viljelyksiä on paitsi rinteillä myös laaksoja halkovien rotkojen reunamailla. Maaperä vulkaanista, lievästi hapanta ja sisältää runsaasti mineraaleja.
Alueen ilmasto on lauhkea ja pasaatituulet tuovat sinne runsaasti kosteutta. Usein laakson yläpuolella noin 500-1000 välillä esiintyy erikoinen meteorologinen ilmiö, eräänlainen pilvimeri, joka samoin kuin Tacoronte- Acentejossa tunnetaan paikallisella nimeltään on ”panza de burro”, eli ”aasin vatsa” .Viljelyksiä on paitsi rinteillä myös laaksoja halkovien rotkojen reunamailla. Maaperä vulkaanista, lievästi hapanta ja sisältää runsaasti mineraaleja.
Alueen viineissä on monia erilaisia makuvivahteita ja siellä valmistetaan myös paljon erityyppisiä viinejä. Punaisia ja valkoisia viinejä valmistetaan suurin piirtein yhtä paljon. Tärkeimmät lajikkeet ovat punainen Listán Negro ja valkoinen Listán Blanco. Muita valkoisia lajikkeita ovat Bastardo blanco, Gual, Forastera blanca (Gomera), Malvasía, Marmajuelo, Moscatel, Pedro Ximénez, Torrontés, Verdello, Vijariego.
Punaiset lajikkeet Listan Negron lisaksi ovat Bastardo negro, Malvasía rosada, Moscatel negra, Negramoll, Tintilla ja Vijariego negra
Tällä alueella on aina ollut aivan oma erikoinen tapansa sitoa viiniköynnökset. Kysymyksessä on eräänlainen keppien avulla 60 cm:n korkeuteen tuettu köynnösten ”letti”, joka voi olla jopa kahdeksan metrin pituinen. Kiinteä metallituki ”espaldera” on tosin alkanut levitä myös tälle alueelle.
Vuonna 2017 tämä vanha tapa "letittää viinikäoynnökset on ehdolla paikalliseksi kulttuurimuistomerkiksi (BIC)
Vuonna 2017 tämä vanha tapa "letittää viinikäoynnökset on ehdolla paikalliseksi kulttuurimuistomerkiksi (BIC)
Syyskuu 2011 ©Gracia Penttinen
Artikkelin vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta, ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan
Artikkelin vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta, ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan
KanarianSaarten viinin
alkuperäismerkitäoikeusalueet
- KanarianSaarten viinin alkuperäismerkintäoikeusalueet – DO – Denominación de Origen
- Tenerife ja viinin alkuperäismerkintäoikeusalueet
- Abonan alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- Güímarin laakson alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- Tacoronte-Acentejon alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- Ycoden-Daute-Isoran alkuperäismerkintäoikeusalue Tenerifellä
- La Gomeran alkuperäismerkintäoikeusalue
- La Palman alkuperäismerkintäoikeusalue
- Gran Canarian alkuperäismerkintäoikeusalue
- Lanzaroten alkuperäismerkintäoikeusalue
- El Hierron alkuperäismerkintäoikeusalue
- KanarianSaarten uusin viinialue – DOP – (Denominacíonprotegida) ”Las Islas Canarias”
- Mitä viiniä KanarianSaarilla ja mistä?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar