Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

3.9.12

Suuri viinijuhla Puertito de Güímarissa

Tenerifellä on useissa eri yhteyksissä todettu, että on tärkeää saada omatkin asukkaat tuntemaan saaren viinit.  Niinpä saarella on järjestty useita tilaisuuksia, missä viinikellarit esittelevät tuotteitaan ja ravintolat/baarit omiaan. Tenerifellä on viimeisen vuoden aikana käynnistetty KM 0, eli lähiruoka ”liike” (Slow food).

Nyt lyötiin viinit ja ruoat samaan pakettiin ja samaa paikkaan. Höysteeksi paikallinen kunnahallitus toi paikallisia muusiikkiryhmiä.

Puertito de Güímar on Güímarin laakson entinen kalastajakylä ja laituripiste. Nyt siitä on alkanut kehittyä, eräänlainen laakson Saint Tropez, jonne väki kerääntyy kesäisin uimaan, viettämään aikaa ja tapaamaan ystäviä ja tuttavia.

Kuuman kesän viimeisenä iltana viini-, ruoka ja musiikkihuipennus oli sopiva jäähyväishetki.
Saaren viideltä alkuperäismerkintäoikeusalueelta oli paikalle kertynyt kaikkiaan 15 viininvalmistajaa. Kuulin seuraavana päivänä yhdeltä heistä, että illan mittaan oli myyty 4000 lasillista viiniä. Ruoka oli loppunut kesken. Paikalla laskettiin olleen 2000 juhlijaa.

Kiersin kojut alkamisaikoihin. Jo siihen aikaan liikkeellä oli niin paljon väkeä, että kaikenlainen liikkuminen oli vaikeaa. Maistoin Ferreran viinikellarin Legendariota. Vain yksi lasillinen, koska olin tullut autolla. Maistoin kanaa ja grillivarrasta. Olisin mielelläni syönyt muutakin. Mutta kaikkea nautittavaa sai vain kuponkeja vastaan, jotka täytyi jonottaa yhdestä myyntipisteestä.

Kärsivällisyyteni ei riittänyt toiseen jonotukseen, joten siirryin jatkamaan ruokailua vähän kauempana olevaan ravintolaan.

Kun kävelin autolle, kuului eräästä matkan varella olevasta baarista pasodoblea. Ulkoterasilla oli soittaja. Lattialle oli järjestetty tanssitilaa. Paikalla oli vain muutamia pariskuntia, vain yksi niistä oli tanssilattialla.

Täysikuu paistoi meren yllä. Ilmassa oli todella suuren kansanjuhlan tuntua.

Kuvia illasta (katselua varten valitkaa "bildspel")


Syyskuu 2012, Gracia Penttinen
Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar