Tenerifeläinen viljelysmaisema

Tenerifeläinen viljelysmaisema
Nateiros Norte de Tenerife

15.9.11

La Gomeran alkuperäismerkintäoikeusalue

Päivitetty 24.05.2014
La Gomeran kokonaispinta-ala on vajaat 370 km2. Saari on tuliperäinen. Viimeisin tulivuoren purkaus oli noin 2 miljoonaa vuotta sitten. La Gomeran iäksi arvellaan noin 15 - 20 miljoonaa vuotta 

La Gomeran DO:n tunnus
DO La Gomera, La Gomeran alkuperäismerkintäoikeusalue 
La Gomeran alkuperäismerkintäalalue vahvistettiin 2003.
Gomeralainen rekisteröity viiniviljelypinta-ala on 122  ha, Rekisteröityjä viininviljlijöitä on 233.  Rekisteröityjä viinikellareita on 15. 

Yleensä palstat ovat jyrkillä rinteillä sijaitsevia terassiviljelmiä. Nämä terassit ovat tuettu kivimuureilla sortumisen estämiseksi. Palstojen aikaansaaminen on ollut todella voimia ja aikaa kysyvää työtä.

Kaikkein hedelmällisimmillä vyöhykkeillä Vallehermosossa, Agulossa, Hermiguassa tai Monterossa viiniköynnökset ripustetaan korkeille puisille telineille. Erityisesti Hermiguassa pistää silmään erityiset tukirakennelmat jyrkillä rinteillä. Metallitelineitä eli espalderas käytetään silloin kun maasto on siihen sopivan tasainen. Vähemmän hedelmällisillä alueilla, kuten Chipudessa, Alajeróssa ja Aruressa lyhyeksi leikatut köynnökset tuetaan matalille telineille.

La Gomeralla viinituotannon painopiste on perinteisesti ollut nuori valkoviini. Nämä viinit ovat yleensä oljenkeltaisia ja niiden tuoksu vaihtelee. Punaviinit ovat rubiinin värisiä, aromiltaan hedelmäisiä ja maultaan pehmeitä.

La Gomeralla viljellään eniten valkoisia lajikkeita. Kaikkein suosituin on Forastera Gomera, eli Forastera Blanca. Muita valkoisia lajikkeita ovat Listán Blanco, Marmajuelo, Malvasia Blanca ja Malvasia Rosada.

Punaisia lajikkeita viljellään vähäisemmässä määrin. Niistä eniten viljellyt ovat Listán Negro, Negramoll, Castellana ja Listán Prieto.

La Gomeran viinialueen kotisivu:

Syyskuu 2011,©Gracia Penttinen
Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan


KanarianSaarten viinin alkuperäismerkitäoikeusalueet
Vuosien mittaan olen liikkunut paljon La Gomeralla, ja kirjoittanut saaresta ja kokemuksistani siellä useita juttuja:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar