Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

4.3.11

Punaviinikylpy

Lagunan yliopiston viiniturismin kurssilla tuli esille asia, jota en koskaan ollut edes ajatellut, nimittäin viiniterapia SPA-kylpylöissä. Ilmeisesti sitä on harrastettu jo kauan, mutta ei vain ollut ”sattunut kohdalleni”

Eräs tällainen SPA-paikka Espanjassa on hotelli Villa de la Guardia. En ole vielä ehtinyt tutkia, onko vastaavia SPA-mahdollisuuksia myös Kanarian saarilla.

Mutta – oikeastaan halusin kertoa, että ryhdyin tuumasta toimeen ja päätin kokeilla punaviinikylpyä kotona kylpyammeessa. Ostin kaksi pulloa hyvää kanarialaista punaviiniä. Kaadoin ne kylpyammeeseen, lisäsin sopivan kuumaa vettä. Laitoin ammeen ympärille muutaman kynttilän ja soittimeen musiikkia. Laskeuduin ammeeseen ja antauduin viiniterapialleni. Jonkin ajan kuluttua totesin, että kehoni alkoi rentoutua… ihohan imee sisälleen kaiken, mikä sitä koskettaa. Viini ja vesi pysyivät mielestäni epätavallisen pitkään lämpiminä. Kastelin tukkanikin ja totesin, että sekin nautti viinikylvystä ja tuntui hyvin pehmeältä. Totesin myös, että iholta kuoriutui paljon kuivaa pintaa, enemmän kuin tavallisessa kylvyssä. Kylvyn jälkeen iho oli pehmeä kuin pienen lapsen iho.

Suosittelen todella tätä viinikylpyä kotiammeessa, jos ei ole mahdollista hakeutua kylpylään. Viinin laatu on tärkeä myös, sillä iho imee sitä, ja jos laatu on huono, myös kylvyn ”laatu” on huono.

Kylpymusiikkia
Musiikkimaku on kaikilla erilainen, mutta koska yleensä haluan kuunnella klassista musiikkia, valitsin sen taustalle soimaan.
Ostin aikoinaan CD:n nimeltä: Vintage Classics, volume one: Deep and Flavorful Red Wine Classics”. Eli musiikkia, joka oli valittu säestämään punaviinin nauttimista.

Tätä CD:tä ei löytynyt netistä, sen sijaan sillä olevat yksittäiset kappaleet. Liitän listan mukaan ja toivotan nautinnollisia hetkiä punaviinikylvyssä!
Beethoven: Violin Concerto in D Major Op61, Larghetto
Boccherini: Cello Concerto –Adagio
Tchaikovsky: Chanson Triste, Ok 40, No. 2
Mozart: Jupiter Symphony – Andante cantable
Faure: Berceuese,
Vivaldi: Lute Concerto in D – Largo
Tchaikovsky: Melodie
Verdi: La Traviata/Prelude to Act 1
Bach: Violin Concerto in E Major, BW 1042 – Adagio

Toukokuu 2010 ©Gracia Penttinen
Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar