Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

24.7.12

Viininkorjuukuvia Espanjasta

Pari YouTubesta löytyvää lyhyttä videota voivat kertoa viininvalmistuksesta enemmän kuin sanat.
Verrattaessa esim. Manner-Espanjan ja Kanariansaarten viinejä toisiinsa, olen usein kuullut, miten ”Kanarian viinit ovat niin paljon kalliimpia”…. Maku- ym kysymykset ovat siinä vähemmän tärkeitä….

Hintaeroon on olemassa hyvin yksinkertainen selitys, joka käy osin ilmi videoista. Lisäselitys voi olla esim se, että manteraisille tuottajille annetaan taloudellista tukea, kun he tuovat viinejään Kanariansaarille. Sen sijaan kanarialaiset tuottajat eivät saa taloudellista tukea esim. silloin, kun he joutuvat ostamaan esim. pullonsa ja korkkinsa mantereelta ja maksamaan tavaran hinnan lisäksi luonnollisesti myös tuontiin liittyvät kustannukset ja satamamaksut...

Maku on tietysti erilainen jo pelkästään maaston ja jo käytettyjen rypäleiden erilaisuudesta johtuen….

Ensin lyhyt käynti Lanzarotella, La Geriassa, seuraamassa viinin korjuuta. Tosin voin todeta, että tässä on jo vähän historiallisia piirteitä. Siksi laitan mukaan kiertokäynnin modernissa viinikellarissa Lanzarotella. Tämä kellari on Lanzaroten moderneimpia. Mutta myös siellä on viinikorjuu pakko suorittaa käsin.

Sitten voimmekin siirtyä Espanjan mantereelle katsomaan, miten sikäläinen tuottaja valmistaa viinejään….

Eroa on…eikä totta!

Heinäkuu 2012, Gracia Penttinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar