Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

21.9.12

Viininkorjuuta Alma de Trevejos luomutilalla Vilaflorissa



Viininkorjuu on asia, joka ei oikeastaan sijoitu viini- ja herkkusivulle sellaisenaan. Tosin - ilman rypäleiden korjuuta, ei olisi viiniä...

Joten voi olla mielenkiintoista oppia sekin puoli tuotantoprosessista.

Tenerifen ylärinteillä kasvaneet viiniköynnökset tuottavat ns. luomuviiniä.

Olin kahden ystäväni kanssa  luomutuottajan Alma de Trevejos tilalla, 1200 metrin korkeudessa,  keräämässä valkeita Listán Blanco rypäleitä.
Tasapuolisuuden nimessä haluan kuitenkin mainita, että Bodegas BronceTenerifellä tuottaa luomuviiniä   Valle Guerrassa, suhteellisen lähellä pohjoista rannikkoa.

Syyskuu 2012, Gracia Penttinen

1 kommentar: