Viininkorjuu on asia, joka ei oikeastaan sijoitu viini- ja herkkusivulle sellaisenaan. Tosin - ilman rypäleiden korjuuta, ei olisi viiniä...
Joten voi olla mielenkiintoista oppia sekin puoli tuotantoprosessista.
Tenerifen ylärinteillä kasvaneet viiniköynnökset tuottavat ns. luomuviiniä.
Olin kahden ystäväni kanssa luomutuottajan Alma de Trevejos tilalla, 1200 metrin korkeudessa, keräämässä valkeita Listán Blanco rypäleitä.
Tasapuolisuuden nimessä haluan kuitenkin mainita, että Bodegas BronceTenerifellä tuottaa luomuviiniä Valle Guerrassa, suhteellisen lähellä pohjoista rannikkoa.
Syyskuu 2012, Gracia Penttinen
Tiedätkö, että KanarianSaarten viini oli tunnettu Englannissa ja Amerikassa jo satoja vuosia ennen kuin kukaan puhui Argentiinan, Kalifornian tai Australian viineistä? Tiedätkö, että jo William Shakespeare ylisti KanarianSaarten viiniä? Nykyään kanarialaista viiniä viedään taas Englantiin ja Amerikkaan Tiedätkö miltä vulkaanisella maaperällä kasvanut viini maistuu? Auringonoton ja uimisen lisäksi kanarialainen viini ja ruoka voivat olla tutustumisen arvoisia seuraavalla lomallasi.
21.9.12
Viininkorjuuta Alma de Trevejos luomutilalla Vilaflorissa
Etiketter:
Alma de Trevejos,
Kanariansaaret,
Luomutila,
luomuviiniä,
Teneriffa,
Vilaflor
Plats:
Vilaflor, Spanien
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tämä on kyllä Hyvän tuulen viiniblogi!!!
SvaraRadera